Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθηκών - Εκδήλωση με τον Ισίδωρο Ζουργό









Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στη Δαήδειο Παιδική Βιβλιοθήκη έγινε μία ζεστή και ουσιαστική συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλιοθηκών ΠΟΔΚ (Καλαμαριάς), με τον συγγραφέα κ. Ισίδωρο Ζουργό.

Η συζήτηση αφορούσε στο έργο του κ. Ζουργού γενικά και κυρίως το πρώτο του βιβλίο στον «Φράουστ» που επανεκδόθηκε πρόσφατα.

Ο «Φράουστ» εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1995. Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Ο Κώστας, ο Γρηγόρης, η Άννα, η Πόπη, ο Βίκτωρας, ο Μαρκάκης, ο Φραγκίσκος, η Μαργαρίτα… Μια παρέα νέων ανθρώπων που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Μια παρέα που τα περισσότερα μέλη της κατέχονται από την αγωνία της συγγραφής. Η παιδική ηλικία, η μεσαιωνική εποχή, ο έρωτας, το ταξίδι…είναι οι εμπνεύσεις τους.

Κι όταν η έμπνευση δεν έρχεται; Θυσία στην επιθυμία για δόξα και καταξίωση όλα; Τιμή, αυτοσεβασμός, έρωτας, ανθρώπινες ζωές;

Ο «Φράουστ» με αξεπέραστες περιγραφές μας ταξίδεψε στο χρόνο, στο χώρο, στην ψυχή. Μας «συνάντησε» με μεγάλους συγγραφείς, μεγάλα έργα, αρχετυπικούς ήρωες.

Ο κ. Ισίδωρος Ζουργός με προσήνεια, φιλικότητα και ειλικρίνεια ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της λέσχης, μας χάρισε μια εξαιρετική βραδιά.

Τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Δέσποινα Κούλη

μέλος Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλιοθηκών ΠΟΔΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου